In the Media

Eeuwen terug met 'virtuele tijdmachines' uit alle hoeken van Nederland - NOS

"Via een soort Google Earth bekijken hoe de straat waarin je woont er eeuwen geleden uitzag en een huis binnenlopen om te zien welke meubels er stonden en welke kunst er aan de muur hing. Een virtuele tijdreis in je eigen, vertrouwde omgeving."

Met Amsterdam Time Machine terug naar de bioscoop van 1910 - Het Parool

"Wie waren de bewoners van de Zeedijk rond 1700? Hoe zag Cinema Parisien de Nieuwendijk eruit en waar maakte de 16de-eeuwse schilder Dirck Barendsz zijn schilderijen? Amsterdam Time Machine brengt het cultureel erfgoed van de stad in beeld."

Eine Grachtenfahrt durch die Zeitgeschichte - Die Presse

"Mit der Amsterdam Time Machine kann man bald digital in die Vergangenheit der niederländischen Metropole eintauchen. Für die nötige Infrastruktur arbeiten IT- und Geisteswissenschaftler eng zusammen."

In 3D wandelen door het verleden - Nederlands Dagblad

"Een Google Streetview, maar dan van vroeger. Virtueel rondlopen in de straten van toen, gecombineerd met een historische ‘Funda’-website: kijken in historische woonhuizen. Hoe zou dat zijn? Er wordt op Europees niveau aan gewerkt om die droom werkelijkheid te maken. En op sommige plekken in Nederland kan het nu al."